به کلینیک تخصصی ساختمان سلامت خوش آمدید…

پوکی استخوان

برای درمان پوکی استخوان چی بخوریم

پوکی استخوان چیست

پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است که زمانی ایجاد می شود که تراکم مواد معدنی استخوان و توده استخوانی کاهش یابد یا ساختار و استحکام استخوان تغییر کند. این می تواند منجر به کاهش استحکام استخوان شود که خطر شکستگی (شکستگی استخوان) را افزایش می دهد. پوکی استخوان یک بیماری “خاموش” است زیرا شما معمولاً علائمی ندارید. پوکی استخوانها علت اصلی شکستگی در زنان یائسه و در مردان مسن است. شکستگی می تواند در هر استخوانی رخ دهد اما اغلب در استخوان های لگن، مهره های ستون فقرات و مچ دست اتفاق می افتد.

علائم پوکی استخوان

این بیماری به عنوان یک بیماری “خاموش” نامیده می شود زیرا معمولاً تا زمانی که استخوان شکسته نشود هیچ علامتی وجود ندارد. علائم شکستگی مهره (ستون فقرات) شامل کمردرد شدید، از دست دادن قد، یا ناهنجاری های ستون فقرات مانند حالت خمیده یا خمیده (کیفوز) است.

استخوان‌های متاثر از پوکی ممکن است آنقدر شکننده شوند که شکستگی‌ها خود به خود یا در نتیجه موارد زیر رخ دهد:

  • زمین خوردن های جزئی، مانند افتادن از ارتفاع ایستاده که در حالت عادی باعث شکستگی استخوان سالم نمی شود.
  • فعالیت معمولی مانند خم شدن، بلند شدن یا حتی سرفه کردن.
پوکی استخوان
پوکی استخوان

برای پوکی استخوان چی خوبه

استخوان در طول زندگی ثابت نمی ماند – به عنوان بخشی از متابولیسم طبیعی استخوان، دائما در حال بازسازی است. دو نوع اصلی از سلول ها، استئوبلاست ها و استئوکلاست ها، در این فرآیند شرکت می کنند. استئوبلاست ها استخوان جدید را تشکیل می دهند، در حالی که استئوکلاست ها استخوان قدیمی را در فرآیندی به نام تحلیل می شکنند. با این حال، اگر متابولیسم استخوان نامتعادل شود، استخوان ها می توانند کم تراکم، ضعیف تر و شکننده شوند. در نتیجه، پزشک ممکن است توده استخوانی کم یا پوکی را تشخیص دهد.

چندین عامل می تواند باعث تحلیل استخوان شود، از جمله افزایش سن، یائسگی، و برخی داروها. علاوه بر این، مصرف مواد مغذی کلیدی برای سلامت استخوان می تواند به کاهش خطر پوکی استخوان و حفظ سلامت استخوان ها کمک کند.

افراد باید از گنجاندن مواد مغذی و غذاهای زیر در رژیم غذایی خود اطمینان حاصل کنند تا استخوان ها را سالم نگه دارند:

کلسیم برای پوکی استخوان

موسسه ملی آرتریت و بیماری‌های اسکلتی و عضلانی و پوست توصیه می‌کند که مصرف کم کلسیم در طول زندگی با توده استخوانی کم و نرخ بالای شکستگی ارتباط دارد. از 51 سالگی، زنان به 1200 میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند و مردان به 1000 میلی گرم کلسیم نیاز دارند. مردم می توانند با گنجاندن محصولات لبنی یا سویا، ماهی با استخوان و سبزیجات سبز برگ در رژیم غذایی خود از مصرف کلسیم اطمینان حاصل کنند.

ویتامین دی موثر در پوکی استخوانها

بدن برای جذب کلسیم به ویتامین D نیاز دارد و کمبود ویتامین D می تواند باعث ضعیف شدن استخوان ها و اسکلت شود. کارشناسان توصیه می کنند که افراد تا 70 سال روزانه 600 واحد ویتامین D مصرف کنند. افراد بالای 70 سال باید جذب روزانه خود را به 800 واحد بین المللی افزایش دهند که می توانند از مکمل ها نیز دریافت کنند.

افراد می توانند ویتامین D را از نور خورشید و غذا دریافت کنند. غذاهای زیر منبع معتبر حاوی ویتامین D هستند:

  • زرده تخم مرغ
  • ماهی های چرب مانند سالمون، قزل آلا، ماهی خال مخالی و تن
  • جگر گاو
  • پنیر
  • قارچ ها
  • شیر، مارگارین، آب پرتقال و غلات

پروتئین برای پوکی استخوان

تحقیقات نشان می‌دهد که پروتئین می‌تواند برای سلامت استخوان‌ها مفید و مضر باشد، زیرا مطالعات مختلف نتایج متفاوتی را در مورد تأثیر پروتئین بر سلامت استخوان ارائه کرده‌اند.با این حال، طبق مطالعه منبع مطمئن فرامینگهام استئوپوروزیس، ارتباطی بین مصرف کم پروتئین و از دست دادن بیشتر استخوان و شکستگی لگن در افراد مسن وجود دارد. این مطالعه نتیجه گرفت که ترکیب پروتئین کافی و دریافت کلسیم به نظر می رسد برای تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) مفید باشد.

بنابراین، خوردن یک رژیم غذایی با پروتئین و کلسیم کافی عاقلانه به نظر می رسد. غذاهای غنی از پروتئین عبارتند از:

  • گوشت
  • ماهی
  • تخم مرغ
  • محصولات لبنی
  • لوبیا، عدس و حبوبات
  • محصولات سویا
  • آجیل و دانه ها

ریزمغذی ها و آنتی اکسیدان ها در میوه ها و سبزیجات

افرادی که مصرف میوه و سبزیجات بیشتری دارند، تراکم استخوان بهتری داشته و از دست دادن استخوان کمتری را شامل می شوند.

مواد مغذی موجود در میوه ها و سبزیجات:

  • ویتامین سی
  • ویتامین K
  • منیزیم
  • پتاسیم
  • کاروتنوئیدها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *