به وبسایت ساختمان سلامت خوش آمدید…

برای فشار خون آب چغندر یا آب انار بخوریم؟

به گزارش هاریکا خبر » در دنیای امروز که مصرف دارو برای کنترل فشار خون به یه کار عادی تبدیل شده، خیلی ها دنبال راه های طبیعی تر و بی خطرتر میگردن. بین گزینه های مختلف، دو نوشیدنی بیشتر از بقیه سر زبون ها افتادن: آب چغندر و آب انار. هر دو پر از ترکیباتی هستن که میتونن روی سلامت قلب و رگ ها اثر بذارن. اما سوال اینه، کدومش واقعا تاثیر بیشتری داره و بهترین انتخاب پایین آوردن فشار خون هست؟

ترکیبات خاص در آب چغندر

چغندر با اون رنگ بنفش خاصش فقط یه سبزی معمولی نیست. این گیاه پر از آنتی اکسیدان‌هاییه که برای بدن کلی فایده داره. یکی از مهم‌ترین مواد داخلش بتالین‌ها هستن که باعث میشن رگ‌ها کمتر تنگ بشن و فشار خون پایین بیاد.
از طرف دیگه، نیترات‌های طبیعی توی آب چغندر وقتی وارد بدن میشن، به اکسید نیتریک تبدیل میشن؛ ماده‌ای که رگ‌ها رو بازتر میکنه و جریان خون رو بهتر. به همین خاطر بعضی وقتا اثرش فقط نیم ساعت بعد از خوردن حس میشه.
چغندر همچنین ترکیباتی مثل اسید فرولیک و اسید کافئیک داره که به تقویت دیواره رگ‌ها کمک میکنن. به طور کلی، نوشیدن آب چغندر میتونه در مدت کوتاهی تاثیر محسوسی روی فشار خون بذاره.

آنتی اکسیدان های موثر در آب انار

آب انار هم پر از پلی فنول‌هاییه که با التهاب مبارزه میکنن و از رگ‌ها محافظت. ترکیباتی مثل پونیکالاژین و پونیکالین خاصیت ضد اکسیداتیو قوی دارن و نمیذارن دیواره رگ‌ها سفت بشه.
این مواد به شکل طبیعی همون کاری رو میکنن که بعضی داروهای فشار خون انجام میدن، فقط بدون عارضه جانبی. علاوه بر اون، از سلول‌های رگ‌ها محافظت میکنن و باعث میشن اکسید نیتریک به شکل طبیعی در بدن تولید بشه.
تاثیر آب انار نسبت به چغندر دیرتر نشون داده میشه، ولی موندگارتره و در بلندمدت اثر عمیق‌تری روی سلامت قلب داره.

آب چغندر یا آب انار؛ کدومش قوی تره؟

تحقیقات علمی نشون داده هر دو نوشیدنی میتونن فشار خون رو پایین بیارن، فقط زمان اثرشون فرق داره.
مثلا طبق بررسی چند مطالعه، آب چغندر میتونه فشار سیستولیک رو تا حدود ۱۰ میلی‌متر جیوه کم کنه، ولی اثرش موقته و بعد از چند ساعت از بین میره. در مقابل، آب انار حدود ۵ میلی‌متر فشار رو پایین میاره اما اگه مداوم مصرف بشه، تاثیرش موندگاره.
در نتیجه، آب چغندر برای اثر سریع خوبه ولی آب انار برای تاثیر طولانی‌مدت و حفظ سلامت قلب بهتره.

تاثیر بر کلسترول و رگ ها

خاصیت این دو نوشیدنی فقط به فشار خون محدود نمیشه. نیترات‌های چغندر میتونن کلسترول بد (LDL) رو کم کنن و جلوی جمع شدن چربی توی رگ‌ها رو بگیرن. در طرف دیگه، پلی فنول‌های انار از اکسید شدن LDL جلوگیری میکنن، چیزی که در تشکیل پلاک‌های چربی نقش داره.
به خاطر همین، بعضی از متخصص‌ها پیشنهاد میکنن صبح آب چغندر بخوریم و عصر آب انار تا بدن از خواص هر دو استفاده کنه.

تاثیر بر مغز و حافظه

افزایش جریان خون که با خوردن آب چغندر ایجاد میشه، باعث میشه مغز اکسیژن بیشتری دریافت کنه و تمرکز بالا بره. از اون طرف، ترکیبات موجود در انار مخصوصا اورولیتین A خاصیت ضدالتهابی دارن و از سلول‌های عصبی محافظت میکنن.
به همین دلیل، این دو نوشیدنی برای سالمندان یا کسایی که استرس زیادی دارن، خیلی مفیدن.

نقش آنتی اکسیدان‌ها در پیشگیری از سرطان

تحقیقات اولیه نشون داده بتالین‌های چغندر میتونن رشد سلول‌های سرطانی رو کند کنن و جلوی تغذیه تومورها رو بگیرن. انار هم با ترکیباتی مثل پونیکالاژین، در پیشگیری از سرطان‌های پروستات و پستان موثره.
البته این نتایج هنوز قطعی نیستن، ولی مصرف منظم این دو نوشیدنی به طور کلی به حفظ سلامت بدن کمک میکنه.

فشار خون بالا چیه و چرا خطرناکه؟

فشار خون بالا یکی از بیماری‌های خاموش امروزیه. وقتی عدد بالا (سیستولیک) بیشتر از ۱۳۰ و عدد پایین (دیاستولیک) بالاتر از ۸۰ باشه، خطر آسیب به قلب و کلیه زیاد میشه.
تغذیه ناسالم، استرس و مصرف زیاد نمک از دلایل اصلی این مشکله. برای همین استفاده از مواد طبیعی مثل آب چغندر و انار میتونه کمک بزرگی برای پیشگیری و کنترل فشار خون باشه.

جمع بندی

در جواب سوال “آب چغندر یا آب انار؟” باید گفت هر دو مفیدن. آب چغندر سریع‌تر اثر میکنه ولی موقته، در حالی که آب انار اثر آروم‌تر اما ماندگارتری داره. بهترین کار اینه که هردو رو در برنامه غذایی روزانه جا بدیم تا تاثیر بیشتری روی سلامت قلب و کنترل فشار خون بذارن.
در نهایت نباید فراموش کرد که هیچکدوم جای درمان پزشکی رو نمیگیرن، اما میتونن مکمل طبیعی عالی برای سبک زندگی سالم باشن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *